W zmodernizowanych wagonach PKP IC pojawią się urządzenia vendingowe

inforail
24.06.2019 09:02
0 Komentarzy

PKP Intercity chcąmontować w zmodernizowanych wagonach urządzania vendingowe. Zanim zostanieogłoszony przetarg na ich dostawę przewoźnik przeprowadzi dialog techniczny.

Samo postępowanie ma obejmować dostawę urządzeń wraz zusługą utrzymania i uzupełniania produktów spożywczych.

Dialog

Celem Dialogu technicznego jest pozyskanie informacji niezbędnychdo wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, w tym wszczególności informacji z zakresu:

a) opisu przedmiotu zamówienia, w tym identyfikacji parametrówmaszyn, które stanowią przedmiot Dialogu technicznego dopuszczonych doeksploatacji w taborze kolejowym,

b) określenia warunków umowy, w tym określenia zasadpłatności za wykonanie zamówienia,

c) określenia szacowanych terminów realizacji zamówienia,

d) charakteru świadczenia usługi wyposażenia maszyn wprodukty spożywcze,

e) identyfikacji cyklu życia maszyny vendingowej,

f) wyboru odpowiedniego modelu biznesowego (zakup, wynajemlub inna forma),

g) skonfrontowania potrzeb i wymagań Zamawiającego w kontekściemożliwości ich realizacji przez rozwiązania oferowane przez funkcjonujące nadanym rynku podmioty oferujące określonego rodzaju dostawy,

h) rodzaju i dostępności usług serwisowych.

Jakie urządzenia?

Zakres wymagań funkcjonalnych i innych stawianych przezZamawiającego wobec przedmiotu zamówienia obejmuje:

1. Wymagane rodzaje automatów:

1) do napojów ciepłych (kawa, herbata)

2) do napojów zimnych i przekąsek

2. Wymagane specyfikacja techniczna – maszyna do napojówciepłych:

1) szerokość – max 650 mm;

2) głębokość – max 900 mm;

3) wysokość – max 1830 mm;

4) waga maszyny netto – max 180 kg;

5) wymagane wyposażenie w zasobnik wody z możliwościąpodłączenia pod zbiornik zewnętrzny;

6) wymagane wyposażenie w systemy antywstrząsowe,antyzamarzaniowe;

7) wymagany certyfikat dopuszczający do instalacji wpojazdach szynowych oraz certyfikaty wymagane przepisami kolejowymi;

8) sposób zasilania, przyłącza (wyposażenie w akumulator) -akumulatory i przetwornica statyczna;

9) wymagany ekran do wyświetlania komunikatów;

10) wymagany indywidualny zbiornik na ścieki.

3. Wymagana specyfikacja techniczna – maszyna do napojówzimnych i przekąsek:

1) szerokość – max 890 mm;

2) głębokość – max 900 mm;

3) wysokość – max 1830 mm;

4) waga maszyny netto – max 280 kg;

5) nie jest wymagane wyposażenie w zasobnik wody;

6) wymagany podajnik spiralowy lub sprężynowy;

7) wymagane wyposażenie w systemy antywstrząsowe,antyzamarzaniowe;

8) wymagany certyfikat dopuszczający do instalacji w pojazdachszynowych oraz certyfikaty wymagane przepisami kolejowymi;

9) sposób zasilania, przyłącza (wyposażenie w akumulator) -akumulatory i przetwornica statyczna;

10) wymagany ekran do wyświetlania komunikatów.

4. Wymagane funkcje dodatkowe:

1) Alarm antywłamaniowy;

2) Modem Wi-Fi + modem wewnętrzny na co najmniej 4 karty SIM

5. System płatności:

1) Płatności bezgotówkowe w wariancie płatności zbliżeniowych;dostosowania do obsługi kart bankowych, płatność Blik (opcjonalnie);

2) Dostosowana do telemetrii: rozbudowany protokół MDB iobsługa komunikacji w protokole EVA-DTS

6. Raportowanie:

1) Dane dotyczące sprzedaży w automacie danego produktu,danej grupy produktów, danego dnia, godziny, tygodnia, miesiąca itp. dla danegoautomatu, wybranej grupy automatów np. na danej trasie pociągu,

2) Poziomu zaopatrzenia w towar danego automatu, awarii,godziny odwiedzin automatu,

3) Zdalna obsługa reklamacji (np. w przypadku zablokowaniaproduktu w automacie), komunikaty głosowe (opcja).

7. Usługi dodatkowe:

1) Serwis automatów w tym naprawa automatów przez minimum108 miesięcy,

2) Szkolenie personelu obsługującego automaty,

3) Serwis/gwarancja/naprawa: czas gwarancji, czas reakcji naawarie/lokalizacje, przeglądy okresowe/lokalizacje, dostępność części.

Wnioski do udziału w dialogu technicznym można składać do 5lipca 2019 roku.


Komentarze